Webhosting vergelijken? Download de gratis checklist!
Vind de hostingprovider die het best past bij jouw business
Ben je op zoek naar een hostingprovider? Of ben je niet tevreden over je huidige hostingpartij en wil je overstappen? Als je online op zoek gaat naar de beste hostingprovider of verschillende aanbieders van webhosting met elkaar wilt vergelijken, word je overladen met opties, keuzes en mogelijkheden. Grote kans dat je door de bomen het bos niet ziet. Daar schuilt gevaar in, want je zou zomaar je keuze voor een hostingprovider kunnen baseren op alleen de prijs of het aantal reviews. Maar ja, dan weet je eigenlijk nog niet waar je voor kiest. Om jou te helpen bij het maken van je keuze heeft Cacholong een checklist gemaakt. Download hier de gratis checklist om webhosting te vergelijken. We begrijpen heel goed dat je zo min mogelijk tijd wilt besteden aan je zoektocht naar de meest geschikte hostingpartij. Je kunt je tijd wel beter gebruiken. Nietwaar? Toch raden we je aan om er even goed voor te gaan zitten. Er zijn namelijk cowboys en prijsvechters in de markt die het niet per se goed voor hebben met jouw online business. Al zeggen ze natuurlijk van wel. Het belangrijkste is dat je kiest voor een hostingbedrijf dat goed past bij jouw wensen en behoeften. De checklist helpt je hierbij, maar we geven je ook nog een paar dingen om even goed over na te denken.Wat heb je nodig als het om hosting gaat?
Is jouw website een online visitekaartje en verwacht je weinig bezoekers, dan is het niet gek om te kiezen voor een budgethostingpartij. Voor een paar euro per maand wordt je website dan gehost. Ben jij eigenaar van een of meerdere websites met veel verkeer? Of beheer je een aantal websites voor anderen? Dan is het veel prettiger om samen te werken met een hostingpartij die je ondersteunt en werk uit handen neemt. Voor die service betaal je natuurlijk, maar het scheelt je uiteindelijk veel tijd, energie en frustratie. Is de performance van je website erg belangrijk? En hebben privacy en de bescherming van jouw data de hoogste prioriteit? Of verwacht je dat je te maken krijgt met een groei in dataverkeer? Dan is het misschien wel beter om je website te laten hosten op een Virtual Private Server in plaats van een server waarop meerdere websites worden gehost. Kortom, het is belangrijk om jezelf af te vragen wat je nodig hebt, voordat je op zoek gaat naar een hostingpartij.Goedkope hosting kan je duur komen te staan
Haal jij leads of omzet binnen via je website of webshop? Dan kan goedkope hosting je duur komen te staan. In veel gevallen is het zo dat wie weinig betaalt voor hosting, veel betaalt voor ondersteuning en kleine aanpassingen. Bovendien zit het maken van back-ups vaak niet bij de prijs in begrepen. Maar, wat doe je als je website of webshop op zwart gaat? Grote kans dat je jezelf voor je kop slaat, omdat je alle data kwijt bent en een compleet nieuwe site moet laten bouwen. Maar dat is misschien niet eens het ergste. Wat denk je van reputatieschade, omdat er privacygevoelige informatie en persoonsgegevens op straat zijn beland? Of ontevreden klanten, omdat je bestelgegevens bent kwijtgeraakt en niet conform afspraak kunt leveren? Denk je nu: zo’n vaart loopt het vast niet. Think twice! Door een hack, een gebruikersfout of een servercrash kun je kostbare data en omzet kwijtraken. Dat gebeurt helaas vaker dan je denkt.Wil je data- en omzetverlies voorkomen? Zorg er dan voor dat je echte back-ups laat maken. Maak hier duidelijke afspraken over met je websitebouwer of hostingpartij.
Sander Wijdemans van SW Online Marketing & Media:“Een server waarop meerdere websites werden gehost, was gehackt. Eén van mijn websites is toen besmet geraakt. Mijn vorige hostingpartij kon me niet helpen het probleem adequaat op te lossen. Hierdoor was mijn website een paar dagen offline.”
Lees meer over Sanders ervaringen