Hoe je je e-mail optimaal beveiligt (mét stappenplan)
geplaatst op: 14 maart 2022 | geschreven door: Matthijs Möhlmann
Waarom STARTTLS achterhaald is en hoe je je e-mail optimaal beveiligt! Onlangs zijn meer dan 40 beveiligingsfouten ontdekt in het protocol dat de implementatie van de STARTTLS-functie ondersteunt. Dat betekent dat de beveiliging van e-mailclients en e-mailservers ernstig in gevaar is. In dit artikel vertel ik je meer over STARTTLS en wat jij kunt doen… Lees verder »
Lees verderWaarom je hosting beter kunt uitbesteden – juist als je het wél zelf kunt
geplaatst op: 13 december 2021 | geschreven door: Durk Hellinga
7 redenen waarom hosting uitbesteden efficiënter en effectiever is Stel je voor dat je hebt besloten om zélf de zolder te verbouwen. Je bent veel tijd verloren met het zoeken naar net dat ene tangetje en je bent ook al twee keer naar de bouwmarkt geweest voor de goede schroeven. Tot overmaat van ramp ontdek… Lees verder »
Lees verderServers, tijdzones en Network Time Protocol (NTP)
geplaatst op: 25 oktober 2021 | geschreven door: Matthijs Möhlmann
Wat je moet weten om je servers ‘in sync’ te houden met de tijd In het dagelijks leven ben ik me vaak niet bewust van de tijdzone waarin ik leef. Door de Olympische Spelen 2020 (in 2021) realiseerde ik me dat het in Japan een paar uur later is dan in ons koude kikkerlandje. Als… Lees verder »
Lees verderWat zijn cronjobs en hoe stel je ze in?
geplaatst op: 3 september 2021 | geschreven door: Durk Hellinga
Zo hou je de performance en data-integriteit op orde Je neemt elke dag dezelfde route naar je werk. Eenmaal aangekomen, realiseer je je dat je niks meer weet van de reis er naar toe. Je weet zelfs niet of je de auto wel op slot hebt gedaan. Je kunt teruglopen naar de parkeerplaats om het… Lees verder »
Lees verderWat zijn cipher suites en hoe gebruik je ze?
geplaatst op: 25 juni 2021 | geschreven door: Matthijs Möhlmann
Een antwoord op de vraag welke cipher suites je nu eigenlijk moet gebruiken om jouw webomgeving veilig te houden In een vorig artikel vertelden we je al het een en ander over SSL en TLS en welke rol deze oplossingen spelen bij het beveiligen van je website of webshop. In dit artikel duiken we wat… Lees verder »
Lees verderSSL vs TLS: Wat is het, wat is het verschil en welke moet je gebruiken?
geplaatst op: 28 april 2021 | geschreven door: Matthijs Möhlmann
Wat je als ontwikkelaar moet weten over SSL en TLS! Iedere zichzelf respecterende websitebouwer of ontwikkelaar weet dat een site of shop een SSL-certificaat nodig heeft. Dus regel je dat voor je klanten. Als ik je vraag Wat is een SSL-certificaat? Dan kun je me daar vast en zeker op antwoorden. Maar weet je het… Lees verder »
Lees verderWe waren op tv!
geplaatst op: 5 februari 2021 | geschreven door: Durk Hellinga
Op zondag 24 januari 2021 waren we te zien in het RTL7-programma Op de zaak In Op de Zaak wordt de bedrijfscultuur van verschillende ondernemingen in kaart gebracht. Hoewel we eigenlijk het liefst achter de schermen werken, geven we je toch in inkijkje in ons bedrijf. Sta jij voor een online uitdaging? Sta je voor… Lees verder »
Lees verderOptimale prestaties en data-integriteit bij cross border e-commerce
geplaatst op: 18 januari 2021 | geschreven door: Durk Hellinga
Een praktijkvoorbeeld met uitleg om prestaties te verhogen en risico’s te beperken Stel dat je een goedlopende webshop hebt en besluit om je business uit te breiden naar bijvoorbeeld Zuid-Amerika of Azië. Je maakt gebruik van WooCommerce of een ander e-commerce platform. Hoe zorg je er dan voor dat de prestaties en data-integriteit van je… Lees verder »
Lees verderOWASP top 10
geplaatst op: 8 januari 2021 | geschreven door: Matthijs Möhlmann
Wat ontwikkelaars over de OWASP top 10 moeten weten om goede én veilige webapplicaties te bouwen! De OWASP top 10 is een handig overzicht van de meest kritieke beveiligingsrisico’s voor webapplicaties. Wat mij betreft is het een ideale basis om (geautomatiseerde) tests uit te voeren, zodat het je niet alleen goedwerkende, maar ook veilige applicaties… Lees verder »
Lees verderWeb Application Firewall: wat is het en hoe werkt het?
geplaatst op: 26 oktober 2020 | geschreven door: Matthijs Möhlmann
Tips om je site of applicatie optimaal te beveiligen Wordt je site of applicatie regelmatig aangevallen? En doe je telkens kleine configuratieaanpassingen? Blijft het dan een paar dagen rustig en begint daarna het hele feest opnieuw? Herkenbaar! Een van onze klanten heeft een website waarop je beltegoed, iTunes-kaarten en gamecards kan kopen. Een website met… Lees verder »
Lees verderDe Grote Papieren Draak is verslagen
geplaatst op: 22 oktober 2020 | geschreven door: Durk Hellinga
En wij zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd! We nemen online business serieus. We snappen dan ook als geen ander dat de data die je verzameld goud waard zijn en dat het van groot belang is dat privacygevoelige gegevens optimaal beveiligd worden. Daarom doen we dagelijks niets anders dan onze hostingplatformen en servers optimaliseren.… Lees verder »
Lees verderZo hebben we Google op de vingers getikt
geplaatst op: 13 juli 2020 | geschreven door: Matthijs Möhlmann
Crawlen op lichtsnelheid: slecht voor je site Wat gebeurt er als Googlebot ruim 7500 requests per minuut op je site afvuurt? En nog veel belangrijker: hoe zorg je ervoor dat Google daar zo snel mogelijk mee stopt? Dat bleek de kern van een probleem waar een van onze klanten na een softwareupgrade mee te maken… Lees verder »
Lees verderOTAP speciaal voor webdevelopers
geplaatst op: 28 mei 2020 | geschreven door: Durk Hellinga
OTAP-ontwikkelstraat: voor hoge kwaliteit en minder kosten OTAP staat voor Ontwikkel, Test, Acceptatie en Productie. Deze methodiek wordt vaak toegepast door ict’ers bij het ontwikkelingen van software. Ook voor webdevelopers is de OTAP-methodiek ontzettend waardevol. Je kunt de ontwikkelstraat namelijk helemaal naar wens inrichten, zodat het perfect werkt voor jouw business. Wat is OTAP, wat… Lees verder »
Lees verderWat is managed hosting nu eigenlijk?
geplaatst op: 28 februari 2020 | geschreven door: Durk Hellinga
En wanneer heb je managed hosting nodig? Je hebt een succesvol internetbureau en je bouwt mooie, vaak complexe websites en webshops. Je bent de afgelopen jaren flink gegroeid, maar je bent ambitieus. Je wilt doorgroeien. Er zijn echter een aantal zaken die je afremmen of zelfs tegenhouden: Je bent veel kostbare tijd kwijt aan serverzaken;… Lees verder »
Lees verder15 cruciale WordPress onderhoudstaken voor webdevelopers
geplaatst op: 9 oktober 2019 | geschreven door: Durk Hellinga
Verhoog de veiligheid én prestaties van WordPress websites Dat je onderhoud moet plegen aan WordPress websites (en websites met andere CMS’en) weet je als geen ander. Door regelmatig onderhoud uit te voeren zorg je ervoor dat de websites altijd optimaal presteren. Het succes van een WordPress-website valt een staat met WordPress-hosting, het CMS, plugins en… Lees verder »
Lees verderWebshops laten miljoenen aan extra omzet liggen tijdens Black Friday
geplaatst op: 9 september 2019 | geschreven door: Durk Hellinga
Webshops in Nederland laten miljoenen aan extra omzet liggen tijdens Black Friday. Slechte logistiek, matige vindbaarheid, verkeerde productkeuze en haperende webshops zijn de belangrijkste redenen van omzetderving. Black Friday is in Nederland de laatste jaren snel gegroeid als een serieuze online omzetpiek. Vorig jaar werd er tijdens Black Friday via iDeal voor ruim € 275… Lees verder »
Lees verderHalveer je werkdruk door websites te beheren met deze krachtige tool
geplaatst op: 1 augustus 2019 | geschreven door: Durk Hellinga
Slimme websiteontwikkelaars werken sneller en efficiënter Maar liefst 7 op de 10 IT’ers vindt de werkdruk (te) hoog. Bovendien neemt de emotionele uitputting door werk steeds meer toe, waardoor de kans op een burn-out groter wordt. Dat blijkt uit een onderzoek van AG Connect en Berenschot in 2018 en uit de recente Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden… Lees verder »
Lees verderHacks voorkomen? Zo beveilig je je bedrijf tegen cybercriminelen!
geplaatst op: 11 juli 2019 | geschreven door: Durk Hellinga
Neem deze beveiligingsmaatregelen om je site (dus je bedrijf) te beschermen en geef cybercriminelen geen kans Je denkt misschien: ach, zo’n vaart zal het niet lopen. Bij jou valt er niet zoveel te halen, dus de cybercriminelen slaan jouw website wel over. Dat dacht een grote aannemer uit Noord-Nederland ook. Totdat hij van een vriend… Lees verder »
Lees verderWebhosting vergelijken? Download de gratis checklist!
geplaatst op: 29 mei 2019 | geschreven door: Matthijs Möhlmann
Vind de hostingprovider die het best past bij jouw business Ben je op zoek naar een hostingprovider? Of ben je niet tevreden over je huidige hostingpartij en wil je overstappen? Als je online op zoek gaat naar de beste hostingprovider of verschillende aanbieders van webhosting met elkaar wilt vergelijken, word je overladen met opties, keuzes… Lees verder »
Lees verderWebsite optimalisatie voor meer conversies
geplaatst op: 22 maart 2019 | geschreven door: Durk Hellinga
Bezoekers houden van snelheid, zoekmachines ook Je bedrijf heeft een mooie website. Je team deelt regelmatig waardevolle content via de nieuwsbrief of blog. Ook op de sociale media zijn jullie behoorlijk actief. En toch converteert de website niet voldoende. Je zou graag meer leads, orders of offerteaanvragen via de website willen krijgen. Maar hoe dan?… Lees verder »
Lees verderDoe de SSL-test en ontdek hoe veilig je website is!
geplaatst op: 8 februari 2019 | geschreven door: Durk Hellinga
Lees meer over de zin (en onzin) van een SSL-certificaat. Vraag je je weleens af of je website of webshop wel veilig is? En hoe je de beveiliging kunt optimaliseren? Er wordt vaak gezegd dat je een SSL-certificaat moet hebben om je website te beveiligen. Dat is waar. Maar als je in de wereld van… Lees verder »
Lees verderOndernemers die hun online business serieus nemen, laten echte back-ups maken
geplaatst op: 25 januari 2019 | geschreven door: Durk Hellinga
Het allerbelangrijkste om te regelen als je online leads of omzet genereert Wie online onderneemt, loopt risico. Door een aanval op je online business, een gebruikersfout of een servercrash raak je kostbare data én omzet kwijt. Dat is erg vervelend, maar je voorkomt een grote ramp als je back-ups tot je beschikking hebt. Echter, veel… Lees verder »
Lees verderHoe je met SSH-keys je hostingplatform en serversystemen optimaal beveiligt
geplaatst op: 7 december 2018 | geschreven door: Durk Hellinga
Een supersimpele manier om datalekken en sabotage te voorkomen Ben jij een webdesigner? Regel jij de hosting of het serverbeheer voor jouw klanten? En vraag je jezelf regelmatig af of de beveiliging van de hostingplatforms en serversystemen wel goed genoeg geregeld is? Je bent niet de enige. Veel eindbazen van webdesignbureaus liggen hiervan wakker. Of… Lees verder »
Lees verder